Cladire de 1 km

Burj Dubai, sau Turnul Dubai, din Emiratele Arabe Unite,  este, de luna aceasta, cea mai înaltă clădire din lume: are nu     mai puţin de un kilometru pe verticală. Construcţia a început în anul 2004 şi a fost finalizată recent, spre mândria companiei arabe care a a ridicat-o, Nakheel, şi care a investit în ea opt miliarde de dolari.
Înălţimea “gigantului lumii”, cum e supranumit Turnul Dubai, a fost, până la momentul finalizării, secretă. Acum totul e clar: are un kilometru înălţime, bătând orice record mondial.
Burj Dubai are 160 de etaje şi a costat 8 miliarde $





Clădirea are 160 de etaje, peste 30.000 de apartamente şi găzduieşte cel mai mare mall din lume. Interiorul clădirii e decorat de designerul Giorgio Armani, iar unul dintre cele nouă hoteluri din incinta turnului se numeşte chiar Hotel Armani şi va ocupa 37 de etaje ale clădirii.
Între etajele 45 şi 108 sunt apartamente private, care, conform constructorului, s-au vândut în numai 8 ore, la un preţ de peste 2,5 milioane de dolari “bucata”.
Turnul are o piscină la etajul 78 şi cele mai rapide lifturi din lume - 56 la număr - care urcă cu 18 metri pe secundă!
Aşa se vede din avion giganticul turn





Impresionant zic eu ... astia au facut in 5 ani o cladire de 1 km pe verticala  ... iar noi nu suntem in stare sa facem in 20 de ani o autostrada de 1 km pe orizontala ... ca sa vezi diferenta

1 comentarii:

kreatza spunea...

Si nici nu o sa fim in stare ptr k avem la putere jeguri carora nu le pasa de tzara ci de cum sa fure mai mult!! Mi-am pierdut sperantza k o sa il vad pe Mircea cu pene pe fund...desi ar fi fost fun :)):))!!!
Te pupa o pizdik!

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de spus ... comenteaza